info@brouwerstransport.nl | +31 73 642 2840

Logistiek

Cross-docking

Cross-docking is een proces wat erop gericht is om zendingsgroottes te verkleinen en doorlooptijden te verkorten. Wilt u uw producten snel vervoeren naar verschillende locaties in het land of daarbuiten? Dan is cross-docking een interessante optie.

Wat is Cross-docking?

Cross-docking houdt in dat goederen meteen bij het lossen weer verzonden worden. De goederen worden dus niet eerst opgeslagen in het magazijn van Brouwers. Hierdoor kan het logistieke proces worden versneld: goederen hoeven niet nogmaals door het pickproces heen en worden direct ingeladen bij het uitgaande vervoer.

Wat zijn de voordelen? Wat biedt het u?

Brouwers heeft de voordelen van cross-docking voor u op een rijtje gezet:

  • U bespaart op opslagkosten.
  • De producten zijn veel sneller beschikbaar.
  • Door producten in één verzending te versturen bespaart u portokosten. Dit zijn verzendingskosten en vrachtkosten.

Bij cross-docking is het heel belangrijk dat goederen met dezelfde eindbestemming ook echt dezelfde kant op gaan. Goederen die naar een andere bestemming gaan moeten dus goed van elkaar gescheiden worden. Om de goederen snel op de juiste plek te krijgen, beschikt Brouwers over de juiste voertuigen.

Al deze opdrachten worden geregeld vanuit het centrale WMS-systeem dat cross-docking activiteiten ondersteund. Meerdere verzendingen kunnen zo gecombineerd worden met goederen die al eerder gepickt waren.

Bent u opzoek naar een logistieke partner die voor u cross-docking uit handen kan nemen? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan.

Meer lezen over een duurzame samenwerking?

Download onze Whitepaper
Wat andere zeggen

Brouwers staat sinds 1953 bekend als een betrouwbare en flexibele partner. Wij zetten graag extra stappen voor onze klanten en komen graag met passende oplossingen voor de veranderende behoeftes in deze continue fluctuerende markt.

- Nick Brouwers

Stel uw vraag: