fbpx

Logistiek

Cross-docking

Bedrijven streven ernaar om voorraden zo klein mogelijk te houden en tegelijk snelle levertijden te garanderen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Wil je jouw producten snel vervoeren naar verschillende locaties in het land of daarbuiten? Dan is cross-docking een interessante optie.

Wat is Cross-docking?

Cross-docking is een proces wat erop gericht is om zendingsgroottes te verkleinen en doorlooptijden te verkorten. Het houdt in dat we goederen meteen bij het lossen weer verzenden. De goederen slaan we dus niet eerst op in het magazijn van Brouwers. Hierdoor kan het logistieke proces worden versneld: goederen hoeven niet nogmaals door het pickproces heen en worden direct ingeladen bij het uitgaande vervoer.

Voordelen van cross-docking

Cross-docking heeft een aantal belangrijke voordelen. Allereerst werkt het kostenbesparend, omdat we de goederen niet in het magazijn opslaan. Daarnaast zorgt het ervoor dat het logistieke proces sneller en dus efficiënter gaat. Als je je producten snel op een eindlocatie wilt hebben, kan het gebruik van cross-docking een goede oplossing zijn. Met het gebruik van cross docking gaan zendingen sneller en frequenter, zonder dat een lange doorlooptijd nodig is. Bij cross-docking is het heel belangrijk dat goederen met dezelfde eindbestemming ook echt dezelfde kant op gaan. Goederen die naar een andere bestemming gaan, moeten dus goed van elkaar gescheiden worden. Wij hebben geschikte voertuigen en tools om goederen snel op de juiste plek te krijgen.

Ondersteuning van WMS-systemen voor cross docking

Al onze opdrachten worden geregeld vanuit het WMS-systeem. Hiermee ondersteunen we alle activiteiten binnen cross-docking. Meerdere verzendingen kunnen zo gecombineerd worden met goederen die al eerder gepickt waren. Het WMS-systeem biedt tools om de efficiëntie en kostenbesparing verder te optimaliseren en hiermee kunnen we sleutelen aan instellingen per product, locatie of verpakking.

Brouwers cross docking

Op zoek naar een cross docking partner?

Ben je op zoek naar een betrouwbaar logistiek bedrijf die cross-docking uit handen kan nemen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken over generatielange ervaring en denken graag met je mee. Wij werken oplossingsgericht en onze kracht ligt hem in de op maat oplossingen voor onze klanten. Ben jij geïnteresseerd in het inzetten van cross docking voor jouw logistieke proces? Twijfel dan niet en neem direct contact met ons op.

ltl-transport-brouwers

Plan direct een gratis adviesgesprek