fbpx

Logistiek

Orderpicking

Bij Brouwers hebben wij ruime ervaring met orderpicking. Onze orderpickers zorgen ervoor dat de producten op tijd verzendklaar zijn. Orderpicking kan op diverse niveaus plaats vinden: per omverpakking, per inner-verpakking of per losse stuk. Afhankelijk van de wens kan er diverse informatie geregistreerd worden, waaronder serienummer registratie (1D/2D barcodes).

Wat is orderpicking?

Orderpicking is een proces waarbij de magazijnmedewerker de artikelen die in deelpartijen uit het magazijn gaan verzamelt en klaarzet. Orderpicking is bij Brouwers verbonden met warehouse management. Wij maken dan ook gebruik van een WMS-systeem om bedrijfsprocessen te automatiseren. Binnen het systeem is alle informatie over voorraad en bestellingen beschikbaar voor betrokkenen en door efficiënt gebruik van dit systeem hebben wij een hogere productiviteit weten te bereiken.

Orderpicken - Brouwers

Orderpicking bij Brouwers

Er zijn verschillende manieren waarop een order kan worden aangestuurd.

De meest voorkomende manier is FIFO, oftewel: First In First Out.
Op deze manier wordt er voorkomen dat oudere goederen blijven staan in de opslag en zullen we altijd de pallets uitleveren die het langst in de opslag staan.

Werkt u met producten met een beperkte houdbaarheidsduur? Dan wilt u uw pickproces daar natuurlijk op kunnen aanpassen. Er kan daarom zelf per artikel een manier worden ingesteld voor uitslag: FEFO (THT-gestuurd), FIFO (inslagdatumgestuurd) of productiedatum gestuurd. Het WMS bewaakt daarnaast per afleveradres de houdbaarheidstermijn en de laatst geleverde houdbaarheidstermijn.

Hoe vervelend is het als uw pakket zo wordt opgestapeld dat de doos is ingedeukt en het product wellicht is beschadigd? Bij Brouwers doen wij aan crushability picking. Het systeem kiest een pick-volgorde aan de hand van gewicht en/of afmetingen zodat hier prioriteit aan wordt gegeven bij het samenstellen van de pallet. Dit houdt in: de zwaarste dozen onder en de lichtere dozen bovenop de pallet. Op deze manier wordt voorkomen dat pakketjes beschadigd raken of de inhoud ervan kapot gaat.

Bij verdere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt natuurlijk ook vrijblijvend een offerte aanvragen.

ltl-transport-brouwers

Plan direct een gratis adviesgesprek