fbpx

5 redenen om je logistiek uit te besteden

Hieronder noemen we vijf reden waarom je de logistieke processen zou kunnen uitbesteden.

1. Kosten

Het uitbesteden van je logistiek heeft veel voordelen voor je kosten. Zo hoef je niet te investeren in opslagruimte en een eigen wagenpark is overbodig. Er is daarom beter zicht op je logistieke kosten. Kosten zijn vaak verborgen in kostenposten die niets met logistiek te maken hebben, wanneer je de logistiek uitbesteed weet je over het algemeen precies wat je kwijt bent aan het logistieke proces. Dit omdat je alleen kosten maakt voor de logistieke capaciteit en handelingen die je daadwerkelijk nodig hebt. Verder is een piek in je voorraad bijvoorbeeld makkelijker op te vangen.

2. Risicospreiding

Omdat er personeel en werkmateriaal gebruikt wordt van de logistieke
dienstverlener, kan het uitbesteden van de logistiek ook zorgen voor een hoop zekerheid. Je kunt namelijk een gedeelte van het risico neerleggen bij de logistieke dienstverlener. Daarnaast is deze partij gespecialiseerd in logistieke dienstverlening en zijn ze dus ook beter in staat om specifieke risico’s te managen.

3. Expertise en kwaliteit

Binnen het logistieke proces zijn er natuurlijk veel onduidelijkheden, maar een logistieke dienstverlener kent deze vaak op zijn duimpje. Daarnaast maak je ook gebruik van alle moderne middelen en methoden die een logistieke dienstverlener tot zijn beschikking heeft. Zonder al te veel te investeren kun je hier dus gebruik van maken. Je kunt dus ook flexibeler inspelen op ontwikkelingen in de markt en je wellicht je afzetmarkt vergroten. Daarnaast hoef je minder geld, tijd en energie te investeren in nieuwe logistieke innovaties.

4. Ontzorgen

Het logistieke proces helemaal zelf doen vraagt veel managementaandacht. Wanneer logistiek niet gezien wordt als hoofdactiviteit kan er in operationele zin elke dag wel wat loos zijn. Het kan dan functioneel zijn om dit aan anderen over te laten. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over logistieke huisvesting en je weet zeker dat er altijd genoeg arbeidscapaciteit is, wat kan zorgen voor veel extra rust. Daarnaast kun je je focussen op je kernactiviteiten en zo beter aan de eisen van je klanten voldoen.

5. Volumeflexibiliteit

Bij sterke schommelingen in vraag en aanbod zal je veel moeten anticiperen door een overcapaciteit aan te houden, een langere levertijd toe te staan of meer voorraad aan te houden. Wanneer je de logistiek uitbesteed kan de benodigde flexibiliteit worden verkregen zonder de hierboven genoemde nadelen. Dit omdat de logistieke dienstverlener bijvoorbeeld verschillende seizoenscycli kan combineren.

Uitbesteden bij Brouwers BV

Bij Brouwers zorgen wij dat het logistieke proces van A tot Z uit handen wordt genomen. Er worden enkel kosten gemaakt voor de handelingen die afgenomen worden en wij groeien (flexibel) met je mee. Door de diverse disciplines die wij aanbieden op logistiek gebied, staan wij garant voor een efficiënte totaaloplossing van het logistiek proces.

  • Meer dan 55.000 opslagplaatsen
  • Zowel nationaal als internationaal transport
  • Eén partner voor al uw logistieke diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

ltl-transport-brouwers

Plan direct een gratis adviesgesprek