fbpx

Value added logistics: wat is het?

Heb je een webshop of verstuur je regelmatig bestellingen aan klanten, dan heb je vast wel eens gehoord van Value Added Logistics (VAL) of Value Added Services (VAS). Binnen de logistiek- en transportwereld zijn dit termen die vaak voorbij komen. Kom je niet uit de transportwereld, dan heb je misschien nog nooit van VAL/VAS gehoord. In deze blog leggen we uit wat Value Added Logistics zijn en wat de voordelen zijn voor bedrijven en haar klanten.

Wat zijn value added logistics of services?

Value Added Logistics is het creëren van toegevoegde waarde binnen transport en logistiek. Logistieke bedrijven bieden naast de distributie van goederen extra services- of diensten aan de verzender en/of ontvanger. 

Voorbeelden van VAL/VAS activiteiten

Er zijn verschillende VAL activiteiten die een logistiek bedrijf kunnen aanbieden. We hebben een aantal van deze activiteiten voor je op een rij gezet:

  • Labelen: stickers aanbrengen op verpakkingen of producten, ook de stickers kunnen ontworpen en opgemaakt worden.
  • Ompakken: goederen kunnen omgepakt worden in een andere doostype of een andere doos samenstelling.
  • Assembleren: met assembleren kun je ervoor kiezen om bestelde producten direct in elkaar te laten zetten of te laten installeren. 
  • Beheren van voorraden: inslag, uitslag en opslag van goederen in combinatie met een modern warehouse zorgen ervoor dat goederenstromen gestroomlijnd verlopen. 
  • Same day delivery: met same day delivery oftewel bezorging op dezelfde heb je de perfecte oplossing voor spoedbestellingen. Uitsteken voor klanten die hun bestelling dezelfde dag nog nodig hebben.

Naast de Value Added Logistics zijn er ook een aantal services die het logistieke proces een stuk effectiever en efficiënter maken. Bijvoorbeeld het gebruik van innovatieve WMS-systemen. Maar ook de afhandeling van douane, kwaliteitscontroles (FIFO), aanmaken en het beheren van track & trace codes.

Value Added Logistics bij Brouwers BV

Bij Brouwers beschikken we over generatielange ervaring en gaan we geen uitdaging uit de weg. Door dit te combineren met VAL/VAS proberen we altijd een meerwaarde te creëren voor onze klanten. Wil je meer weten over Value Added Logistics? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.

ltl-transport-brouwers

Plan direct een gratis adviesgesprek