fbpx

Wat zijn de voordelen van een WMS-systeem?

Voor het soepel lopen van de magazijnwerkzaamheden is een Warehouse Management Systeem (WMS) essentieel. Zo’n magazijnbeheersysteem is namelijk een software-oplossing die inzicht biedt in de volledige voorraad van een bedrijf. Daarnaast beheren ze ook supply chain-processen van het distributiecentrum tot in de winkelschappen. Hedendaags moet alles snel worden afgehandeld en het liefste nog via meerdere kanalen. De digitaal verbonden consument wil dan ook een aankoop-, afhandelings- en retourprocedure die overal werkt. Met een WMS-systeem voorzie je in deze behoefte. Hieronder geven we een aantal voordelen van een WMS-systeem.

1. Voorraadbeheer

Met behulp van een WMS systeem kan je diverse voordelen behalen mbt je voorraad. Vooral door het verlagen van de voorraadniveaus, de order cyclustijd te verkorten en de orderafhandeling te verbeteren. Je kunt met een WMS dan ook tot op het laagste detailniveau je voorraad en activiteiten in het magazijn beheren. Dit zorgt dan ook voor een hele hoge voorraadnauwkeurigheid. Omdat order- en voorraad informatie real-time wordt bijgewerkt, maakt een WMS het voorraadbeheer sneller, eenvoudiger en efficiënter. Op deze manier weet je precies wat er in het magazijn staat, waar het staat en wanneer het aangevuld moet worden.

2. Verhoogde efficiëntie

Een ander belangrijk voordeel is dat je met een WMS-systeem de efficiëntie van je werknemers kunt verhogen. Tijdens orderpicking is het magazijnpersoneel vaak constant onderweg van de ene naar de andere opslagplek. Door het gebruik van een magazijnbeheersysteem kun je veel tijd besparen. Een WMS-systeem analyseert namelijk looppaden van je werknemers en kan aangeven in welke volgorde ze hun volgende ronde moeten lopen. Zo bespaar je veel tijd en energie en hebben je werknemers altijd de meest efficiënte manier van orderpicking. Zo kunnen werknemers meer werk in minder tijd genereren en kan de tijd voor orderpicking worden geminimaliseerd.

3. Klantenservice en tracking

Voor alle bedrijven is klantenservice natuurlijk ontzettend belangrijk. Het magazijn is dan ook een belangrijk onderdeel van de koopervaring van deze klanten. Bestelde producten moeten natuurlijk voorradig zijn om klantenservice-inspanningen te reduceren. Een WMS-systeem kan hierbij helpen. Zo kan een WMS-systeem de pick-nauwkeurigheid verbeteren, zodat orders altijd meteen correct zijn.. Daarnaast maakt een WMS het ook eenvoudiger om zendingen te organiseren en te volgen door middel van automatisering. Warehouse taken, verzendopties en opslaglocaties kunnen via een WMS-systeem makkelijk worden beheerd en gevolgd. Al deze informatie en real-time tracking zorgen voor een betere nauwkeurigheid en uiteindelijk ook voor meer tevreden klanten.

Brouwers BV

Ook bij Brouwers maken we gebruik van een centraal Warehouse Management Systeem. Zo hebben wij inzicht in de volledige voorraad van een bedrijf en wordt het complete logistieke proces beheert. Zo optimaliseert ons WMS-systeem de opslag binnen de warehouses en verdere afhandeling van goederen, alle verplaatsingen worden berekend zodat we de minimale afstanden hoeven af te leggen. Daarnaast maken we ook gebruik van het WMS-systeem om de bedrijfsprocessen bij Brouwers te automatiseren. Zo proberen we als logistiek bedrijf continu te innoveren.

Wil je meer weten over Brouwers BV of ben je benieuwd welke logistieke mogelijkheden we jouw organisatie kunnen bieden? Neem dan direct contact met ons op.

ltl-transport-brouwers

Plan direct een gratis adviesgesprek