fbpx

Wat zijn de voordelen van e-fulfilment?

Een webshop vergt veel tijd en geld, vooral wanneer de bestellingen zich opstapelen. Je zult dan ook meer moeite krijgen met de logistieke werkzaamheden. Dit neemt namelijk veel ruimte en tijd in beslag die je liever ergens anders aan spendeert. Je kunt er dan voor kiezen om de orderverwerking hiervan uit te besteden, dit noemen we e-fulfilment. Ook bij Brouwers BV is er de mogelijkheid tot e-fulfilment. Jouw orders komen dan binnen in ons warehouse management system (WMS). Hierna verzamelen en verpakken we de goederen om ze vervolgens te verzenden naar de opgegeven adressen. Ook retourneringen worden afgehandeld door ons. Hieronder bespreken we de grootste voordelen van e-fulfilment.

Meer tijd voor andere werkzaamheden

Het grootste voordeel van e-fulfilment is dat je als winkelier geen omkijken meer hebt naar je orders. Alles wordt namelijk geregeld door je e-fulfilment partij. Zo ben je dus geen tijd kwijt aan het inpakken en versturen van je producten. Daarnaast hoef je ook geen rekening te houden met het verwerken van retourzendingen. Het uitbesteden van je orderverwerking kan je dus heel wat tijd opleveren. Deze tijd kun je nu gebruiken voor je core business, je online marketing, in- en verkoop en technische zaken van je webshop. 

Je kunt je serviceniveau verhogen

Consumenten stellen steeds hogere eisen aan hun bestelling, dat is niks nieuws. Waar consumenten enkele jaren geleden tevreden waren met een levertijd van twee tot drie dagen, is dit nu flink verschoven. Tegenwoordig is het eerder regel dan uitzondering dat een order de volgende dag moet worden bezorgd. Er zijn zelfs bedrijven die een bestelling nog bezorgen op de dag van bestellen, mits voor een bepaalde tijd.

Het werk gaat altijd door

Er zijn heel wat momenten die invloed kunnen hebben op de orderverwerking. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen, ziektes en vakanties. Vooral piekmomenten, zoals feestdagen, hebben een enorme impact op e-commerce bedrijven. E-fulfilment bedrijven zijn gewend om dagelijks duizenden orders te verwerken en kunnen dus makkelijk opschalen als ze een piekmoment zien aankomen. Wanneer je hier geen partij voor hebt zul je tijdens deze momenten extra mankracht moeten inzetten. Toch is dit lastiger dan je denkt. Je moet namelijk mensen werven, ze inwerken en hopen dat ze flexibel genoeg zijn om de drukte aan te kunnen. Wanneer piekmomenten weer voorbij zijn, gaan deze werknemers minder werken. Nemen ze daar genoegen mee? Genoeg stof om over na te denken. E-fulfilment uitbesteden neemt deze handelingen en risico’s van je over. Je kunt daarnaast ook makkelijker ziekte opvangen of zelf een keer op vakantie, ook fijn!

E-fulfilment bij Brouwers BV

Bij Brouwers BV zorgen wij dat het logistieke proces van A tot Z voor jou wordt gedaan. Je betaald alleen voor wat je daadwerkelijk afneemt en wij groeien graag (flexibel) met je mee. Door de diverse disciplines die wij aanbieden op logistiek gebied, staan wij garant voor een efficiënte totaaloplossing van het logistiek proces.

  • Meer dan 55.000 opslagplaatsen
  • Zowel nationaal als internationaal transport
  • Eén partner voor al uw logistieke diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

ltl-transport-brouwers

Plan direct een gratis adviesgesprek