fbpx
Hét transport bedrijf in regio Den Bosch

Over Brouwers

Brouwers is een gerenommeerde naam binnen de logistieke sector. Dat hebben wij mede te danken aan onze veelzijdige dienstverlening. Doordat transport en logistiek binnen ons bedrijf samenkomen, kunnen wij garant staan voor een efficiënte manier van het logistieke proces. Brouwers staat sinds 1953 bekend als een betrouwbare en flexibele partner. Wij zetten graag extra stappen voor onze klanten en komen graag met passende oplossingen voor de veranderende behoeftes in deze continue fluctuerende markt. 

Beveiliging

Onze warehouses zijn beveiligd volgens Borg 4. De alarminstallatie is dus goedgekeurd door de Europese commissie op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid. Er is zowel thermische als optische camerabewaking en deze beveiligingssystemen zijn zowel aanwezig in de warehouses, als ook buiten op het terrein. Het hekwerk om het terrein van Brouwers is beveiligd door middel van een schrikdraad beveiligingssysteem met detectie en hoogspanning. Bij enige detectie in de camerabewaking of schrikdraad detectie wordt direct de alarmcentrale geïnformeerd. 

Duurzaamheid

Bij Brouwers denken we graag aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Zo zijn onze warehouses voorzien van circa 23.000 m2 aan zonnepanelen, waardoor wij volledig onze stroombehoefte zelf kunnen opwekken. Daarnaast zijn al onze transporteenheden uitgevoerd met tenminste Euro 5 motoren. Dit is gedaan om de emissies van onze voertuigen terug te dringen. Tot slot zijn onze panden klimaat neutraal uitgevoerd, wat betekent dat onze activiteiten geen negatieve bijdrage hebben aan het klimaat. 

Strategische ligging

Brouwers is gevestigd op industrieterrein De Rietvelden. De Rietvelden is een bedrijventerrein dat direct naast de A59 is gepositioneerd en waarbij de A2 binnen de 5km beschikbaar is.

Wij zijn gevestigd naast de inland terminal van Den Bosch die aan de Dieze gelegen is. De Dieze staat in directe verbinding met de Maas, waardoor de haven van Rotterdam ook goed bereikbaar is. 

Meer lezen over een duurzame samenwerking?

Download onze Whitepaper

Onze Geschiedenis

 • In 1953 is Brouwers begonnen met het wegbrengen van pakketjes door Engelen, een dorp naast ‘s-Hertogenbosch. Deze pakketjes werden door middel van paard & wagen bezorgd aan bedrijven en particulieren.

  1953

 • In dit jaar schafte Brouwers de allereerste vrachtwagen aan. De tweede vrachtwagen volgde kort daarna.

  1955

 • Daarna zijn Toine en later Joris Brouwers in het bedrijf gekomen. Zij begonnen als chauffeur en monteur.

  1978

 • Brouwers wordt voortgezet door Toine & Joris Brouwers.

  1989

 • Brouwers verhuist naar de Maaspoort in ‘s-Hertogenbosch. Op deze locatie was een opslagplaats met circa 2.000 palletplaatsen. Het wagenpark heeft dan al 10 transporteenheden.

  1994

 • In dit jaar is Brouwers verhuisd naar industrieterrein De Brand. Op deze plek was ruimte voor circa 10.000 palletplaatsen. Hier is de innovatie op logistiek gebied echt gestart.

  2000

 • Opening van de tweede locatie op industrieterrein de Vutter. De opslagcapaciteit is tevens gestegen naar circa 18.000 palletplaatsen.

  2008

 • Verhuisd en gecentraliseerd op industrieterrein De Rietvelden. De totale opslagcapaciteit ging daarbij naar 28.000 palletplaatsen.

  2018

 • In 2020 was de grote opening van ons tweede warehouse. Met deze uitbreiding konden de logistieke werkzaamheden verder uitgebreid worden en steeg de palletopslag van 28.000 naar circa 55.000 palletplaatsen. In de afgelopen jaren zijn we hard gegroeid, maar zijn we onze waarden zeker niet vergeten. We zijn een familiebedrijf en daar hoort vertrouwen en persoonlijk contact bij.

  2020

 • 1953

  In 1953 is Brouwers begonnen met het wegbrengen van pakketjes door Engelen, een dorp naast ‘s-Hertogenbosch. Deze pakketjes werden door middel van paard & wagen bezorgd aan bedrijven en particulieren.

 • 1955

  In dit jaar schafte Brouwers de allereerste vrachtwagen aan. De tweede vrachtwagen volgde kort daarna. Daarnaast zijn Toine en later Joris Brouwers in het bedrijf gekomen. Zij begonnen als chauffeur en monteur.

 • 1989

  Brouwers wordt voortgezet door Toine & Joris Brouwers.

 • 1994

  Brouwers verhuist naar de Maaspoort in ‘s-Hertogenbosch. Op deze locatie was een opslagplaats met circa 2.000 palletplaatsen. Het wagenpark heeft dan al 10 transporteenheden.

 • 2000

  In dit jaar is Brouwers verhuisd naar industrieterrein De Brand. Op deze plek was ruimte voor circa 10.000 palletplaatsen. Hier is de innovatie op logistiek gebied echt gestart.

 • 1989

  Brouwers wordt voortgezet door Toine & Joris Brouwers.

 • 2008

  Opening van de tweede locatie op industrieterrein de Vutter. De opslagcapaciteit is tevens gestegen naar circa 18.000 palletplaatsen.

 • 2018

  Verhuisd en gecentraliseerd op industrieterrein De Rietvelden. De totale opslagcapaciteit ging daarbij naar 28.000 palletplaatsen.

 • 2020

  In 2020 was de grote opening van ons tweede warehouse. Met deze uitbreiding konden de logistieke werkzaamheden verder uitgebreid worden en steeg de palletopslag van 28.000 naar circa 55.000 palletplaatsen. In de afgelopen jaren zijn we hard gegroeid, maar zijn we onze waarden zeker niet vergeten. We zijn een familiebedrijf en daar hoort vertrouwen en persoonlijk contact bij.

ltl-transport-brouwers
Meer lezen over een duurzame samenwerking?