fbpx

Transport

FTL Transport

Ben je op zoek naar een logistiek- en transportbedrijf dat FTL (Full Truck Load) transport voor jou kan verzorgen? Dan ben je bij Brouwers aan het juiste adres. Met meer dan 70 jaar ervaring zorgen wij er middels FTL transport voor dat je goederen veilig en snel op de plaats van bestemming aankomen. Heb je daarom een grote lading en wil je dit op een betrouwbare en efficiënte manier vervoeren? Neem dan contact met ons op!

Wat is FTL transport?

FTL transport staat voor Full Truck Load. Dit is een vorm van transport waarbij de vrachtwagen volledig is gevuld met enkel en alleen jouw goederen. Deze vorm van transport is ideaal wanneer je grote hoeveelheden vracht wilt laten transporteren. Wat FTL transport zo voordelig maakt, is dat de goederen rechtstreeks naar de eindbestemming vervoerd kunnen worden. Het is dan ook niet voor niks de snelste manier van transporteren. Er hoeven geen tussenstops gemaakt te worden waarbij goederen in- of uitgeladen moeten worden. Dit zorgt voor extra veiligheid voor jouw goederen, omdat je weet dat er niks in of uit de vrachtwagen gaat tijdens het transport.

FTL transport door Brouwers BV

Wanneer kies je voor FTL en wanneer voor LTL transport?

Voor grote ladingen kies je het beste voor FTL transport. Dit gaat om ladingen waarbij de gehele vrachtwagen gevuld kan worden. Heb je een kleinere lading? Dan is het voordeliger om te kiezen voor LTL transport. Hierbij zit de vrachtwagen vol met kleinere ladingen van verschillende klanten. Voor zowel FTL als LTL transport kun je bij Brouwers terecht!

Wat zijn de voordelen van FTL transport?

Wanneer je grote ladingen wilt laten vervoeren, dan kies je het beste voor FTL transport. Hier zitten dan ook verschillende voordelen aan vast. Zo is het de snelste manier van transporteren, is het geschikt voor kwetsbare goederen en is het ook nog eens duurzaam. We zetten de voordelen voor je op een rij.

Snelste vorm van transport

Kies je voor FTL transport, dan kies je voor de snelste manier van transporteren. De vrachtwagen zit vol met jouw goederen en gaat meteen rechtstreeks van beginpunt naar de eindbestemming. Er hoeft tussendoor niet geladen of gelost te worden, wat enorm scheelt in tijd. Je hebt namelijk op deze manier geen wachttijden op laad- en losplaatsen.

Geschikt voor kwetsbare producten

Doordat er bij FTL transport geen tussenstops worden gemaakt, is het de ideale manier om kwetsbare producten te vervoeren. Er wordt maar één keer geladen en gelost, waardoor er geen kans is op schade tussendoor. De goederen worden bij het beginpunt ingeladen en kunnen bij de eindbestemming voorzichtig en met beleid weer uitgehaald worden.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Doordat de vrachtwagens bij FTL transport volledig volgeladen zijn, kunnen we efficiënt gebruikmaken van de laadcapaciteit. Hierdoor hoeven er minder vrachtwagens te rijden, wat scheelt in de uitstoot van CO2. Daarnaast rijden we rechtstreeks naar de eindbestemming waarbij de kortste route wordt gekozen. Daardoor hoeven we minder kilometers te maken. 

Brouwers verzorgt jouw FTL transport

Als familiebedrijf zijn wij al meer dan 70 jaar actief in de logistiek en transportwereld. Zoek je een betrouwbaar transportbedrijf voor FTL transport? Dan zit je bij Brouwers goed. We werken veilig, effectief en op een snelle manier. Heb je nog vragen of wil je graag dat wij FTL transport voor jou regelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Meer lezen over een duurzame samenwerking?

Download onze Whitepaper
ltl-transport-brouwers

Plan direct een gratis adviesgesprek