fbpx
info@brouwersbv.nl | +31 73 642 2840

Transport

Kooiaap

Bij Brouwers maken we tijdens het transport vaak gebruik van de kooiaap. Een andere benaming hiervoor is de meeneemheftruck. Het gebruik van deze truck heeft vele voordelen. Zo neemt het weinig ruimte in beslag en is het makkelijk mee te nemen. Heb je hulp nodig bij het transporteren? En zoek je een betrouwbare en gespecialiseerde partij? Kies dan voor Brouwers! Neem contact met ons op en wij helpen je graag.

Wat is een kooiaap?

Een kooiaap, ook wel meeneemheftruck, is een heftruck die achter een vrachtwagen kan worden bevestigd. Op deze manier neemt de heftruck geen plek in beslag in de vrachtwagen zelf. De naam kooiaap is afgeleid van de bedenker Hessel Kooi. Aap verwijst naar het feit dat de heftruck zich aan de vrachtwagen klemt, net als een aapje doet bij de ouders. De kooiaap is compact, licht van gewicht en makkelijk mee te nemen. Ben je op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor transport? Dan zit je bij ons op de goede plek.

kooiaap

Waar wordt een kooiaap voor gebruikt?

Tijdens het laden en lossen op locatie heb je een heftruck nodig. Om geen tijd te verliezen en meteen zelf aan de slag te kunnen, maken wij gebruik van de kooiaap. Zo zijn we van niemand afhankelijk en zorgen we ervoor dat het transport zo soepel en zo snel mogelijk verloopt. Vooral bij grote ladingen komt deze goed van pas.

Zoals al eerder benoemd, hangt de kooiaap dus aan de achterkant van de vrachtwagen. Hierdoor lever je niks in aan ruimte. Wij zijn dan ook erg enthousiast en maken vaak en met plezier gebruik van de kooiaap tijdens het transporteren voor onze klanten.

  Wat zijn de voordelen van een kooiaap?

  Bij Brouwers maken we graag gebruik van de kooiaap. Er zitten namelijk heel veel voordelen aan vast. We zetten ze even op een rij.

   

  • De heftruck is licht van gewicht, compact en neemt weinig ruimte in beslag. Hierdoor wordt er geen plek ingenomen die gebruikt had kunnen worden voor transport.
  • De meeneemheftruck heeft een 4-wegsysteem. Dit betekent dat de heftruck niet alleen naar voren en naar achteren kan rijden. De heftruck kan ook naar links en naar rechts bewegen. Dit maakt de meeneemheftruck heel wendbaar.
  • De heftruck is zo goed als direct klaar om te gebruiken. Binnen 1 minuut zijn wij al begonnen met het laden en lossen. Hierdoor verloopt het transporteren erg snel en gaat er geen tijd verloren.
  • Door het gebruik van de kooiaap zijn we van niemand afhankelijk. De chauffeur hoeft niet te wachten op hulp en kan meteen zelf aan de slag. Zo verlies je geen tijd en verloopt het transport zo efficiënt mogelijk.

  Brouwers: jouw partner in transport

  Enthousiast geworden na het lezen van alle voordelen van een kooiaap. En ben je op zoek naar een betrouwbare partner op het gebied van transport? Kies dan voor Brouwers. Als familiebedrijf met jarenlange ervaring helpen we je graag bij het transporteren van goederen. Heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

   Meer lezen over een duurzame samenwerking?

   Download onze Whitepaper
   ltl-transport-brouwers

   Plan direct een gratis adviesgesprek